Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Ook specialist in banden
  • Levenslange garantie op banden
  • Altijd een dealer bij jou in de buurt

Zomerbanden 

Is de zomer begonnen en rijdt u nog op winterbanden? Dan is het tijd voor een bandenwissel. Laat Tyres-On u adviseren over de juiste zomerbanden geschikt voor uw auto.

Zomerbanden bieden de beste prestaties bij temperaturen boven de zeven graden. Als de zomertijd aanbreekt, is het dus weer tijd voor de bandenwissel. Rijden op zomerbanden bij temperaturen boven de zeven graden komt ten goede van uw veiligheid, uw portemonnee en het milieu. U rijdt namelijk een stuk zuiniger, u heeft een kortere remweg en u heeft meer grip op de weg. Hier leest u alles wat u moet weten over zomerbanden.

De voordelen van zomerbanden

Zomerbanden hebben een hardere rubbersamenstelling en profiel waardoor de remweg korter is bij hogere temperaturen. Zomerbanden hebben door de andere rubbersamenstelling meer grip op de weg waardoor het veiliger is om bij temperaturen boven de 7 graden met zomerbanden te rijden. Ondanks dat Nederland geen extreme temperaturen kent, is het wisselen van de banden de veiligste keuze. Naast dat zomerbanden in de zomer ten goede komen van uw veiligheid, verbruikt u ook minder brandstof en rijdt u zuiniger. Daarnaast maken deze banden ook minder geluid.

De juiste zomerband kiezen

Op zoek naar de juiste zomerband voor uw auto? Om dit te kunnen bepalen, is het van belang om te weten wat voor type rijder u bent en welk soort band daarbij past.

Assortiment
Zomerbanden

Op zoek naar geschikte zomerbanden? Laat uw Tyres-On garage u adviseren. Wij bieden zomerbanden in verschillende soorten en maten. Op onze zes hoofdmerken ontvangt u levenslange garantie!

Bekijk het assortiment zomerbanden per merk!

Meer informatie over zomerbanden? Raadpleeg uw dichtstbijzijnde Tyres-On garage.